En grön trädgård året runt, hur gör man det?

En grön trädgård året runt, hur gör man det?

Inget är bättre än att njuta av solen i din egen trädgård, eller hur? Vi har kunnat njuta av det vackra vädret i några dagar och det dröjer inte länge innan sommaren kommer. Kan din trädgård behöva lite uppdatering? Självklart vill vi hålla vår trädgård grön året runt, men hur gör man egentligen? Vi har listat ett antal användbara, men också lättapplicerade tips åt dig.

Välj rätt växter
På våren och sommaren njuter vi av en vacker färgstark trädgård, men vi vill helst njuta av grönskan året runt. Genom att välja rätt växter kan du även njuta av en vacker trädgård på vintern. Växter som alltid färgar trädgården grön kallas även vintergröna. Det är till exempel barrträd, lövträd eller perenner. Dessa vintergröna växter tappar gradvis sina löv och skyddas från kalla temperaturer. Som ett resultat behåller de sin färg även på hösten och vintern. Det finns hundratals olika typer och du kan enkelt kombinera dem i trädgården.

Konstgjorda växter för trädgården
Har du ingen grön tumme? Oroa dig inte, även då kan du njuta av en grön trädgård året runt. Visste du att konstgjorda växter finns tillgängliga för utomhusbruk? Nuförtiden är konstgjorda växter en riktig skänk från gud. Det kan vara mycket svårt att ta hand om vissa växter. Vissa växter kräver nästan inget vatten medan andra kräver daglig skötsel. Konstgjorda växter och träd för utomhusbruk blommar året runt och kräver inget underhåll. Välj till exempel en snygg palm för att ge din trädgård en tropisk touch eller satsa på ett litet bonsaiträd.

En grön gräsmatta
Förutom gröna (konstgjorda) växter är en grön gräsmatta en viktig del av trädgården. Du kan välja att asfaltera hela trädgården med kakel, men det finns även andra alternativ. Du kan till exempel låta lägga konstgräs i trädgården. Detta är dessutom helt underhållsfritt och du kommer att njuta av vackert gräs året runt. I det här fallet är gräset inte grönare hos grannarna. Naturligtvis kan du också välja riktigt gräs, men detta kräver lite mer underhåll. Till exempel kommer du att behöva vattna den regelbundet i torra tider och glöm inte att klippa gräsmattan.

Inget är bättre än att njuta av solen i din egen trädgård, eller hur? Vi har kunnat njuta av det vackra vädret i några dagar och det dröjer inte länge innan sommaren kommer. Kan din trädgård behöva lite uppdatering? Självklart vill vi hålla vår trädgård grön året runt, men hur gör man egentligen? Vi har…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *